No Title
cv: 8071 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV'sGrafisch design/DTP/product design
Helmond
direct
vast en/of freelance werk

LTS Prof dr S Greijdanus College: Metaal Zwolle 1992 - 1996
MTS ROC Aventus: werktuigbouwkunde Apeldoorn 1996 - 1999
MBO C I B A P: Reclame Presentatie Communicatie Zwolle 1999 - 2003
HBO Design Academy Eindhoven: Mobility en Activity Eindhoven 2003 - 2010

ADOBE indesign CS4
ADOBE Photoschop CS4
ADOBE illustrator CS4
Rhinoceros 4.0
Corel Painter X

AMBACHTELIJK vakkennis

Model Renderingen Schetsen
Modellen maken
Materialenkennis

METAAL
Bewerking / Lassen / Slijpen-afwerking

SCHUIM
Schuimmodellen afgewerkt met Latex, Spuitplamuur en spuitverf
HOUT
Houtmodellen / Eindmodel / Schuren en lakken

TEXTIEL
Ontwerp patronen / Modellen maken / Naaien

EPOXIEKLEI
Epoxieklei Prototypes / Modellen afgewerkt met spuitverf

Met succes heb ik mijn opleiding aan de Design Academy Eindhoven afgerond, Bachelor, richting Man & Activity.

Tijdens mijn opleiding industrieel product design en deels grafisch ontwerpen aan de Design Academy Eindhoven en mijn specialisatie in de richtingen Man & Mobility, Man & Communication en Man & Activity heb ik een uitgebreide kennis in zowel product als grafisch design ontwikkeld. Mijn vooropleidingen, waaronder LTS metaal aan de Greydanus college te Zwolle, MTS werktuigbouwkunde aan de ROC Aventus te Apeldoorn en MBO Reclame Communicatie & Presentatie aan de CIBAP te Zwolle vullen mijn kennis aan in de rol van grafisch vormgever en product designer.

Voor mijn afstudeerproject aan de CIBAP te Zwolle heb ik een eindscriptie prijs gekregen. Dit gaat om een communicatieplan toegespitst op L'Oreal Professionnel Nederland. Dit heb ik in samenwerking met een medestudente onderzocht bij L'Oreal Professionnel Nederland en tot stand gebracht.

De afgelopen jaren heb ik tijdens mijn studie mijn kennis in de praktijk omgezet door het realiseren van diverse ontwerpprojecten onder eigen begeleid. Ik heb diverse bedrijven van logo's en huisstijlen, brochures, posters en folders voorzien.

In 2009 is mij de prijs 'beste Huisstijl' toegekend: De jury van VELPA Enveloppen B.V. besloten OK Trainingvan Buro Zo Giselle Duits als beste aan te merken. Buro Zo is een ontwerpbureau gespecialiseerd in product design en graphic design. Giselle Duits heeft in haar ontwerp, en de onderbouwing ervan, blijk gegeven goed nagedacht te hebben over de toepassing van de verschillende stijlelementen in de huisstijl van OKTraining en heeft vooral het samenspel van ontwerp en materiaal mooi afgerond.

Een van mijn meest prestigieuze projecten van de afgelopen 2 jaar is het totaal nieuw logo en huisstijlconcept, waarna ook een interieurplan en gevelontwerp, voor de grote franchise kappersketen AMI Kappers. Een bedrijf dat al meer dan 40 jaar bestaat en meer dan 60 kapperswinkels telt in noord-, oost- en midden Nederland.

Contracten opstellen, onderhandelen en contact onderhouden met klanten stonden hierbij centraal. Daarbij werd veelal een presentatie gevraagd. Dit en andere projecten zijn terug te vinden in mijn portfolio als bijlage.

Gedurende mijn stage bij Buro van Bergenhenegouwen (visuele communicatie) in Den Haag, Brothers in Art in Leiden (visuele communicatie) heb ik zelfstandig en/of in samenwerking met een collega's diverse huisstijlen, brochures, folders, jaarverslagen, personeelsbladen vormgegeven en drukklaar gemaakt. Natuurlijk kwamen hierbij ook tekst, fotografie en illustraties aan de orde.

Gedurende mijn stage bij Staccato vormgeving & Productie te Amsterdam (full service reclamestudio) behoorde tot mijn dagelijks werk het vormgeven van folders en brochures en daarbij behorende Desktoppublishing.

Gedurende mijn stage bij VanBerlo Design Strategy + Product Design mocht ik deel uitmaken van een design team om gezamenlijk diverse producten tot stand te brengen. Daarbij kwam ook het restylen van diverse bestaande producten. Tot mijn dagelijks werk behoorde het brainstormen, ontwerpen en modellen in schuim maken, tot het vormen van een presentatie. Als een goed op elkaar ingespeeld team wisten wij gestelde deadlines te halen. Ik draaide mee binnen de afdelingen ontwerp.

Mijn competenties vooral in het ontwikkelen van nieuwe concepten, het vormgeven daarvan en ervaring in acquisitie en project management kunnen een positieve bijdrage leveren aan uw bedrijf. Ik ben een efficient en doelgericht werker, maar vooral een doorzetter met een team gericht benadering.

Mijn doel in mijn ontwerp/visualisatie dat aan de verwachtingen beantwoordt. Mijn hoogste prioriteit is tenslotte een tevreden klant. Ook wat betreft huisstijlen, een goed logo straalt een boodschap uit'. Het vertalen van een visie in een herkenbaar ontwerp is voor mij een fascinerende uitdaging, die ik altijd met veel plezier aanga. Het ontwerpproces moet leiden tot een uniek grafisch ontwerp waarin u zich kunt herkennen en dat uw activiteiten visueel ondersteunt. Namelijk iedere ontwerpopdracht kent zijn eigen uitdagingen en problemen. Dit zelfde geldt ook bij product design/styling en/of ontwikkeling.
Bij een product hoort een ontvangervoor wie het product een echte functie heeft. Het beantwoordt een vraag, lost een probleem op, ook dit een een ware uitdaging.