No Title
cv: 7496 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Systeembeheerder

in overleg
passend werk



Opleidingen:
Systeem/ Netwerk beheerder : 1999 - 2000 Pascal Opleidingen te Apeldoorn
P.D.I.: 1999 - 2000 Pascal Opleidingen te Apeldoorn
L.E.A.O.: 1985 -1989 Scholengemeenschap de Meent te Apeldoorn


Werkervaring:
Van / Tot: Werkgever: Werkzaamheden: Reden van vertrek:
03-01-2005 / 12-2005: Katholiek Lyceum in het Gooi Systeembeheerder Einde contract
01-2001 / 12-2004 : Megapool B.V. Apeldoorn Systeem/netwerkbeheer Faillissement bedrijf
01-2000 / 12-2001: Rebus Software Nederland B.V. Programmeur Jaar contract
05-1999 / 12-2000: Leger des Heils Systeembeheer Einde contract
01-1995 / 04-1999 : Randstad Uitzend bureau Systeembeheer Vaste baan
1994: Burgers verpakkingen Apeldoorn BV Systeem/netwerkbeheer Einde contract
1993: Gemeente Politie Deventer Systeembeheer Einde contract


Profiel: Een zelf standig functionerende netwerkbeheer van en op Linux en Windows omgevingen.
Met tevens een grote affiniteit met internet toepassingen zoals bijvoorbeeld website ontwerp in
dynamische talen (PHP, Perl) dan statisch (HTML).

Karaktereigenschappen:
- Sociaal en contactvaardig
- Teamplayer maar ook zelfstandig
- Nieuwsgierig en onderzoekend
- Ondernemend

Omschrijving werkervaring:
01-2005 / 12-2005 - Katholiek Lyceum in het Gooi:
Bij het Katholiek Lyceum was ik (mede) verantwoordelijk voor het technisch beheer, en de ondersteuning van de gebruikers (leraren). De systemen die gebruikt werden variëren van Linux tot en met de diverse Microsoft Windows versies.
Tevens was het als taak om software op diverse cliënts te installeren. Dit gebeurde hoofdzakelijk remote, door middel van MSI pakketten en de netwerk policy's die gedistribueerd werden via het netwerk. Het totale aantal gebruikers was ongeveer 1500, verdeelt over 5 locaties in Hilversum en Laren waaronder 4 scholen gemeenschapen en 1 besturingscentrum.

01-2001 / 12-2004 - Megapool B.V. Apeldoorn:
Bij Megapool B.V. was ik hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het beheer van diverse Sun Microsystems systemen, daaronder vielen een: Sun 6500 en 2x een Sun 450. Daarop draaiden voornamelijk SAP databases. Daaruit voortvloeiend had ik dus regelmatig contact met diverse leveranciers van Sun producten en software. Het beheer op die systemen hield voornamelijk in het maken van back-ups en de draaiende software op die systemen van patches voorzien. Verder was ik samen met een andere collega ook nog verantwoordelijk voor de "kantooromgeving" dat hield globaal in het ondersteunen van gebruikers, het regelmatig maken van back-ups van diverse systemen, en de diverse software up to date houden. De kantooromgeving bestond uit een Windows 2000 Advanced cluster (2 nodes) en diverse andersoortige servers, waar onder bijvoorbeeld een Microsoft Exchange Server. De diverse locaties werden met remote beheer tools beheerd, daar onder valt te denken aan diverse kassa systemen, remote werkplekken, etc. De grootte van dit netwerk is te schatten op ongeveer 1000 gebruikers, in Nederland en België en op de diverse locatie's in de beide landen.

01-2000 / 12-2001 - Rebus Software B.V:
Bij Rebus Software Nederland B.V. bestonden de werkzaamheden voornamelijk uit de vertaling van een Engels software pakket (HRM software) naar het Nederlands. Dat hield in, dat de schermen en de menu structuren in het programma vertaald dienden te worden, plus dat er tevens gelijk de Nederlandse functionaliteiten voor de Nederlandse arbeidsmarkt er in dienden gebouwd te worden. Dit softwarepakket werd voornamelijk geschreven in Microsoft Visual Basic, met diverse links naar de bekkende Office pakketten en report tools. Het programma, maakte verder gebruik van Oracle 8 en of Microsoft SQL server 7. Verder was het de taak van mij, om bij klanten de software te upgraden en of te installeren, en diverse vragen met betrekking tot maatwerk door te voeren in de software.

05-1999 / 12-2000 - Leger des Heils:
Bij de verschillende onderdelen van het Leger des Heils bestonden de werkzaamheden voornamelijk uit de migratie van Novell 3.xx server's naar het Windows NT 4 platform. Tevens was het gelijk de aanpak van het toen spelende millenium probleem van en voor de diverse server(s). Dit hield dus in, dat de diverse server geinstalleerd en verder af geconfigureerd dienden te worden, waarna de gebruikers geïnstrueerd werden van hoe de diverse nieuwe software pakketten te gebruiken, te denken valt dan aan Microsoft Office, communicatie software, etc. Tevens is er mee gewerkt aan de opzet en de realisering van de structuur van het netwerk van het Leger des Heils te Amsterdam (huurlijnen, ISDN verbindingen en Cisco routers) Geschatte grootte ongeveer 200 tot 300 gebruikers.

01-1995 / 04-1999 - Randstad uitzendbureau:
Bij Hanos Apeldoorn B.V. Bestonden de werkzaamheden voornamelijk uit het beheer van een Novell 3.12 server, en diverse Linux servers die gebruikt werden voor o.a. de kassa's. Geschatte groote qua netwerk, ongeveer 75 gebruikers

1994 - Burgers Verpakkingen B.V:
Bij Burgers verpakkingen in Apeldoorn bestonden de werkzaamheden voornamelijk uit het aanleggen en het verbeteren van een netwerk, gebruik makend van het coax-netwerk en gebaseerd op Windows 3.11 for workgroups. Tevens bestonden de werkzaamheden uit het onderhouden van een eigen gemaakte applicatie geschreven in FoxPro voor Windows. De geschatte grootte qua netwerk, ongeveer 75 gebruikers.

1993 - Gemeente Politie Deventer:
Bij de Gemeente Politie Deventer werkzaam geweest als systeembeheerder, wat inhield het onderhouden van een Unix systeem draaiende op het Dec Alpha platform. Tevens hield de taak in om de gebruikers te ondersteunen bij het gebruik van terminals en pc's, geschatte grootte van het netwerk qua gebruikers ongeveer 200 man/vrouw.


Software

Software: Versie Niveau:
Windows: 9x/NT4/2000 (advanced) / XP/2003 Installeren, upgraden en beheren

Database: Oracle 8 en 9 / Microsoft SQL Database administrator
server 7 en latere versies

Unix: Sun Solaris 5.6, 8 en 9 System Administrator (root)
DEC Alpha platform, HP-UX

Linux: SuSE Linux (alle versies) System Administrator
Red Hat Linux 6, 7, 8 en 9

Unit 4: HRM Pakket van Unit 4, Installeren, upgraden en beheren
Niet echt een specifieke versie

Programmeren: Microsoft Visual Basic versie 4, 5 Programeur
en 6 EP Editie. Perl, Windows Scripting
C(++)

Office: Microsoft office 9x/2000/XP Installeren, upgraden, beheren en gebruiken
Open office (alle versies) en
Star Office (Sun)

Cisco: Diverse producten van Cisco, Installeren, upgraden en beheren
Waaronder routers, switches, etc.

Firewall(s): Firewall software op Linux/Unix Installeren, upgraden en beheren
(iptables) en de diverse firewall
producten van Cisco

VPN: Ervaring met VPN's op Windows, Installeren, upgraden en beheren
Linux en Unix en in de diverse router
producten van Cisco

Netwerk: Diverse netwerk monitoring tools, zowel System Administrator
op Windows, en als op Linux en Unix

Internet: Maken en aanpassen van internet pagina's System Administrator
Zowel in CGI, PHP, Perl, HTML, XML of
Java script(s)

Novell Ervaringen met de volgende Novell versie's: Installeren, upgraden en beheren
3.xx t/m 4.xx

Remote: Het maken van MSI pakketten, het bij remote uit laten voeren van de gemaakte pakketen, en ervaring in en met Citrix en of terminal service's


Hardware:
Ervaring met de installatie en configuratie van Dell, HP, Compaq en Sun hardware. De diverse soorten PC hardware, waaronder het bouwen van zelf gemaakte PC-systemen (configuratie en installatie). Routers en netwerk apperatuur, waaronder Cisco (diverse soorten routers, hubs, switches en packet shapers). Ervaring in het beheer van ISDN, ADSL en huurlijnen. Backup apparatuur, waaronder DLT drives en auto tape loaders (sun L1000).