No Title
cv: 7468 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Consultant Engineer

in overleg
passend werk



Curriculum Vitae van: Dirk Willem Bokhout

Persoonlijke informatie:
Burgelijke Status : Gehuwd
Geboorte Datum : 25 Januari, 1961
Nationaliteit : Nederlandse
Kwalificaties : HTS Electrotechniek, HTS Meet- en Regeltechniek

Loopbaan :
Juni 2004 - nu
Positie : Consultant Engineer/Eigenaar
Werkgever : EMCS
Locatie : Egypte

Momenteel in samenwerking met en als mede eigenaar voor een Egyptische onderneming voor het Ontwerp, Constructie, In-bedrijfsname, en Training betreffende nieuwe technische projecten in de Egyptische industrie. Activiteiten behelzen electrotechnische-, instrumentatie-, mechanische- en civiele werkzaamheden in diverse projecten. Gerealizeerd tot nu toe: het onderhouden van een AWZI in noord Cairo, jaarlijks onderhoud van Airco installaties van een Cairo ziekenhuis, her-ontwerp van een nieuwe soya-olie fabriek in Alexandrie, herbouwen van de beschermingsput van het nucleair afval van industriele en medische faciliteiten in Egypte.
Dit is een beheersende en beheerende klus welk een multiedisciplinair, multicultureel en management skills bevat. Een uitdaging die ons zakelijk verder zal moeten brengen naar omringende Afrikaanse staten. Geen droom, gewoon hard werken.

Juni 2003 -Juni 2004
Positie : Commissioning Manager
Werkgever : Archirodon Overseas S.A.
Locatie : Qatar

Dit project betrof een EPIC contrakt voor de erectie en inbedrijfstelling van een "Multi Product Export Berth", Messaieed site voor Qatar Petroleum. Verantwoordelijk voor alle vakdisciplines. Oplevertijd was juni 2004. Deze faciliteit heeft de capaciteit om 70.000 vaten ruwe olie per uur te exporteren. Het werk betrof aktiviteiten zoals het schoonmaken en opdrukken van pijpleidingen, testen van all E/I apparatuur, opzetten en inbedrijfname van systemen zoals de electrische energie voorziening, brandblusbeveiligings installaties etc.. Tevens verantwoordlijk voor het organizeren van trainingen voor het lokale personneel middels eigen docenten alsmede vertegenwoordigers van aangekochte apparatuur/installaties.


Oktober 2002 - Mei 2003
Positie : Engineering Consultant
Werkgever : International Company for Food Industries
Lokatie : Borg el-Arab, Egypt

Adviseur, ontwerper en opvolger voor de constructie van een nieuwe zuivel fabriek. Heroverwegen van het initieel ontwerp, adviseren en het uitvoeren van veranderingen op het gebied van de electrische-, mechanische-, stoom- en koelings faciliteiten en werklucht faciliteiten. Deze zuivel fabriek zal medium 2005 moeten draaien. Kapaciteit is 500 ton melk/dag.


Augustus 2000 - September 2002
Positie : Area Maintenance Engineer
Werkgever : Foster Wheeler MOL, Reading, United Kingdom
Lokatie : Midor Oil Refinery, Alexandria, Egypt

Hoofdverantwoordlijk voor de coordinatie van het dagelijkse onderhoud van deze raffinaderij. Het begeleiden en ondersteunen van Egyptische Technicians, Supervisors en Engineers, het opzetten van een preventief onderhouds systeem en het oplossen van initiele opstart problemen. Aan het begin van dit project, tevens betrokken met het in bedrijfnemen, opstarten en runnen van deze raffinaderij. Dit voor de Electrische, Instrumentatie en Mechanische afdelingen.

Augustus 1999 - Juni 2000
Positie : Commissioning Manager
Werkgever : Stork Alpha Engineering Beverwijk, The Netherlands
Lokatie : Al Jubail, Saudi Arabia

Drie fabrieken opgeleverd als commissioning manager op het gebieb van "utilities", d.w.z. water, electra en gas verwerking van deze fabriek. Fabrieken produceren kunstof behang, PVC platen en kunstleer. Productie installaties zelf opgeleverd door de fabrikanten.

Juli 1998 - Juli 1999
Positie : Commissioning Engineer
Werkgever : OCP, Gouda, The Netherlands
Lokatie : Offshore Oil and Gas Fields, China; Oil fields in the South of Sudan

Met success twee booreilanden opgestart voor olie en gas in zowel de zuid- als de oost Chinese zee. Dit voor alle disciplines zoals de Electro, Insrumentatie, Werktuigbouw en Process vakgebieden. Eerste keer voor Shanghai om direkt aardgas te ontvangen vanuit de Oost Chinese zee. Dit gevolgd met het openen en opstarten van de eerste vijf olievelde in het zuiden van Sudan.


Juli 1997 - Mei 1998
Positie : Commissioning Engineer, Electrical and Instrumentation
Werkgever : Stork/Wartsila Diesel Projects, Amstelveen
Lokatie : Ecuador, zuid Philippijnen, Indonezie, Tanzanie

Verantwoordlijk voor het in bedrijf stellen van middelgrote (ca. 100 MW) diesel gedreven Kracht Centrales in afgelegen gebieden. Zowel de instrumentatie, DCS en het laag- en middenspannings gedeelte van deze installaties begeleid en opgestart.

Februari 1986 - Juni 1997
Positie : Electrical and Instrumentation Engineer
Werkgever : British Petroleum Raffinaderij
Lokatie : Rotterdam,Europoort

Begon m'n loopbaan als junior Electrical/Instrumentation Engineer voor deze onderneming als Area Maintenance Engineer, Tankfarm. Het begeleiden van een aantal Electrical en Instrumentation Technicians met als doel om een vlakkeloos onderhouds programma te behouden van de installaties zoals opslag tanks, meng stations, pomp stations en in/export steigers.

Hierna verantwoordelijk voor de electrische- en instrumentatie werkplaats. Doel was het bereiken dat defecte apparatuur gerepareerd werd, lettende op kwaliteit, kosten en tijdslimiet. Dit om de gebruiker, Operational Department, vlekkeloos tegemoet te staan. In deze functie tevens verantwoordelijk voor alle electrische onderstations (33 stuks), alle installaties op het gebied van kathodische bescherming, aarding en als Raffinaderij Ijkmeester, het re-calibreren van alle volume-, nivo- en weeg apparatuur.

Betrokken als Project Engineer in een FCCU "Revamp Project", de re-instrumentatie hiervan alsmede de constructie van een MTBE plant. Hoofd verantwoordelijkheid was om het ontwerp van de Engineering Contractor te controleren, dit op specificatie en veiligheid.

Laatste missie binnen deze onderneming was de positie als project leider. In dez functie verantwoordelijk voor het begeleiden en opvolgen van kleine en middelgrote projecten op het gebied van plant modificaties en uitbreidingen.

Specifieke ervaringen opgedaan gedurende deze 11 jaren:
Deelname aan zes "Turn-Arounds" van process installaties. Leraar voor Technicians en Operators voor algemene vakken zoals natuur en wiskund alsmede specifieke vakken in de electro- en instrumentatie wereld. Het bestuderen van de raffinaderij om zodoende de doorzet te verhogen en het verminderen van millieu uitstoot voor afval water en schadelijke rookgassen.
"Assistent Refinery Electrical Engineer", verantwoordelijk voor de electrische installatie van Europa's grootste olie raffinaderij. Tevens 6 maanden meegedraaid als Day-Staff Operational Engineer.


Educatieve achtergrond:
Basis onderwijs: Brielle
Middelbaar onderwijs: UWCSEA, Singapore
HTS Utrecht, Richting Electrotechniek, Diploma 1985
HTS Den Haag, Richting Meet en Regeltechniek, Diploma 1988
Stages: BP Europoort, 1983 en Van Niekerk, Johannesburg, 1984

Volledig bekend van alle gangbare software programmas van Microsoft en diverse applicaties, tevens Foxboro I/A en Honeywell 3000 process controll systems.

Alle Diplomas en Certificaten beschikbaar indien gevraagd, dit om deze CV binnen drie bladzijden te houden.


Op verzoek van het Ministery van Buitenlandse Zaken, Contact Persoon voor alle Nederlandse ingezetenen in noord Egypte in geval van evacuatie als gevolg van onlusten, natuurrampen e.d..