No Title
cv: 7410 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Analist, Ontwerper, Programmeur

per direct
werk



Werkervaring: in ICT
Vanaf medio 2005
Mobiliteit
Telefoon:
Email: In bezit van rijbewijs B; geheel internationaal inzetbaar
+31 (0)6-17420041
michael@fodiem.nl (CC-adres: Mike__E@hotmail.com)
Functie: / specialisme
Tester | Testen van software & informatiesystemen
Nevenfuncties
Process Designer / Secretaris ICT (test)projecten


Profielschets:
Achtergrond: Michael is sinds 2007 een professionele Tester. Na de middelbare school en een studie Psychiatrische Verpleegkunde heeft hij eerst administratief - / dienstverlenend werk verricht. Mede omdat hij vanaf jongs af aan is opgegroeid met computers door ouders in de Automatisering, besloot hij naar aanleiding van een Beroepskeuzetest een carrière in de ICT sector op te bouwen. Hij volgde daarvoor een Java programmeercursus en trad daarna in dienst van een automatiseringsbureau waar hij werd opgeleid tot junior Tester.

Functieverloop: Via zijn toenmalige werkgever is Michael in 2007 ISEB gecertificeerd en vervolgens op verschillende testprojecten bij De Hypotheker en Eneco B2B ingezet. Gedurende deze periode heeft hij zich als aankomend Testanalist diverse testmethoden en -technieken eigen gemaakt. Via een aansluitend traineeship bij Sogeti werd hij begin 2008 in de gelegenheid gesteld om op de Universiteit van Ohio kennis te maken met Business Consultancy binnen Quality Assurance.

Huidige Positie: In april 2008 trad Michael in dienst bij een landelijk opererend consultancybureau, gespecialiseerd in het testen van software en informatiesystemen. Vanaf zijn indiensttreding is hij verder geschoold in het testvak en samenhangende disciplines onder andere PRINCE2, Oracle SQL 11G, TMap Next, ITIL V3, Communiceren met eigen kracht en Requirement Engineering.
Na een upgrade opdracht medio februari 2009 bij Eneco IT Solutions is hem een dienstverband aangeboden. Michael bekleedt nu de functie van Medior Test Analist / Test Engineer en heeft inmiddels al bewezen veelzijdig te kunnen worden ingezet met name "hands-on" door snel inzicht en begrip van bedrijfsprocessen.

Kernkwaliteiten

Individueel: sterk analytisch vermogen, enthousiast, flexibel, leergierig, zelfstandig, nuchter en geduldig
In teamverband: teamplayer die graag actief meedenkt en participeert
Sterk in: het snel kunnen eigen maken van kennis en informatie; het driedimensionaal kunnen denken en het formuleren/schrijven van teksten

Ambitie(s)
Zich ontwikkelen tot Senior door deelname aan een verscheidenheid van innovatieve testprojecten. Door meedenkend aan Test Proces Improvement uit Michael zijn passie voor kwaliteit(verbetering) en is zeer geïnteresseerd in begeleiding, coachen en kennisdeling en kennis opdoen.

Rode draad
Wordt regelmatig ingeschakeld/gevraagd om ondersteuning te verlenen of hulp te bieden bij de uitvoering of de registratie van de meest uiteenlopende activiteiten.


Opleidingen:
ICT gerichte cursussen, trainingen, seminars, zelfstudies

Testen tijdens alle fasen


ISTQB (ISEB) Foundations of Software Testing Engelstalig opgeleid, getraind en gecertificeerd. Deze training behandelde testprincipes & standaards, testmanagement, testfasering, onderhoudstesten, reviews, testtechnieken en tools die internationaal gebruikt worden.
TMap( Next Foundation (Test Management approach) Opgeleid en getraind voor het toepassen van deze gestructureerde testaanpak, welke voor vrijwel alle testsoorten en testactiviteiten in de informatievoorziening geschikt is.
Testtool (CAST-tools) Via HP University getraind in gebruik en beheer van HP (v/h Mercury Testdirector) Quality Center 9.0 en 9.2.
Testautomatiseringtool (CAST-tools) Via Flexity BV getraind in gebruik van HP Quick Test Professional 9.5.
DSDM Atern Middels interactief seminar inzicht verkregen in Atern principes voor het succesvol toepassen van deze methode op projecten waarbij weinig documentatie beschikbaar is. Bij Atern wordt gebruik gemaakt van technieken als Timeboxing en MosCow priorisering De essentie ligt hierbij op de behoefte van de opdrachtgever, het op tijd opleveren, samenwerking, iteratief ontwikkelen en nooit op kwaliteit bezuinigen.
Business Consultancy
Sogeti/Ohio University Business Course In de VS een drieweekse Engelstalige business cursus gevolgd, bestaande uit drie projecten op het gebied van: Business Awareness en begrippen (project 1), Consultancy (project 2) en het ontwikkelen van "M-Commerce" voor Sogeti (project 3). Succesvol afgerond met certificaat.
Project Management
Prince2 Foundation (PRojects IN Controlled Environments) is een gestructureerde, generieke methode voor effectief projectmanagement, gericht op het beheerst opstarten, realiseren en afsluiten van projecten met een duidelijke bedrijfsdoelstelling in een klant-leveranciers omgeving.
Process Designing
BPM Suite (Pallas Athena BV) In staat om met eigen systematiek en tools, te weten met Protos Software en Visio, gewijzigde - en nieuwe processen te beschrijven en grafisch (flows) in kaart te brengen
Quality Assurance
Process Improvement Door middel van een interactieve workshop, kennis opgedaan op het gebied van CMMi, management skills en people management. Middels dit CMMi model is vast te stellen op welk volwassenheidsniveau een organisatie zich begeeft en waar ruimte is voor verbetering.
Define & review

Requirements Engineering met Use Cases Middels tweedaagse cursus inzicht verkregen in de typen requirements en de daarbij behorende documenten, diagrammen en kwaliteitsmodellen zoals Quint, SEI en FURPS. Door deze cursus in staat diverse technieken toe te passen om requirements vast te stellen.
Automatisering
SQL Oracle 11g Opgeleid en gecertificeerd in deze query taal om te gebruiken voor taken zoals het bevragen en het aanpassen van informatie in een relationele databank.
RUP disciplines Middels een 5-daagse workshop geschoold op het gebied van de verschillende RUP onderdelen, het agile ontwikkelen met iteraties en incrementen alsmede testwerkzaamheden verrichten in een RUP omgeving. Daarnaast ervaring opgedaan met het toepassen van RUP als methodisch raamwerk. Hierdoor in staat requirements af te leiden van Use Cases.
IT Servicemanagement
ITIL( Foundation V3 (zelfstudie) Gericht op het functioneren in een volgens ITIL ingerichte omgeving en inzicht hebbende in de inhoud en onderlinge samenhang van de ITIL basisprocessen. Daarnaast kennis om zowel een bijdrage te leveren aan het mede inrichten van een organisatie volgens de ITIL-standaard, alsmede de kwaliteit van de dienstverlening tussen de IT-afdeling en de gebruikersorganisatie te helpen verbeteren
Consultancy skills
In het bezit van een aantal consultancy vaardigheden met communicatie als leidraad. Door diverse trainingen kennis & kunde opgedaan op het gebied van:
- Projectmatig werken, adviseren en rapporteren
- Werken in multidisciplinaire (uitvoerings)teams
Algemene scholing

Genoten onderwijs en gevolgde studies:
- HAVO aan het Sint Laurens College te Rotterdam, 2001; vakkenpakket: Nederlands, Engels, Wiskunde B, Natuurkunde, Economie 1 en Aardrijkskunde; deelcertificaten m.u.v. Nederlands en aardrijkskunde.
- MBO niveau 4; psychiatrische verpleegkunde aan het Albeda College te Poortugaal; halverwege beëindigd 2004.

Kennis & ervaring
Materiedeskundigheid

Methoden & technieken
* Test Management Approach TMap(Next
* DSDM Atern


Ontwikkeltalen
* Java (basis)
* Oracle SQL


Software
* MS Office 98/2000/XP professional (gebruikersniveau)
* MS Office 2003/2007
* MS Visio
* HP Quality Center 9.0/9.2 (voorheen Mercury Test Director 8.x)
* HP Quick Test Professional 9.5
* Gen eBase, energie beheerapplicatie
* Sungard Zai*Net, energie beheerapplicatie
* Grig Compare IT, applicatie voor het vergelijken van bestanden
* UltraEdit, applicatie die diverse soorten formatten aan bestanden kan lezen
* Crystal Reports, rapportagetool geschikt om management- of operationele rapportages op maat te lezen


Databases
* Oracle, relationele database die gebruik maakt van SQL 11g

Kennisgebieden
Specialistische kennis voor het uitvoeren van:
* Testen van software en informatiesystemen volgens diverse testtechnieken
* Uitvoeren, ontwerpen en reviewen van testscripts
* Reviewen van requirements
* Grafisch ontwerpen van (data)flows
Talenkennis:
Nederlands: mondeling en schriftelijk vloeiend
Engels: mondeling en schriftelijk vloeiend (2de moedertaal)
Duits: mondeling voldoende


Overzicht uitgevoerde werkzaamheden
Eneco EIS/TiQA
Periode:
Juni 2009 - heden
Functie:(s)
Systeem Testengineer
Taakstelling(en)
Testen en inzicht verschaffen in de kwaliteit van project Optimalisatie Klanten Intake. Hierbij gaat het om een systeemtest van de applicatie (callcenter) Neptunes. Door toevoegingen aan deze applicatie moet het mogelijk zijn de huidige businessfuncties (toekennen premiums en boetes in rekening brengen) bij een leveranciersswitch helderder aan de consument voor te kunnen leggen
Eneco EIS/TiQA Project Sense: Ketentest, kwalificatie traject
Periode:
Juni 2009 - juli 2009
Functie:(s)
Systeem Integratie /Keten Testengineer
Taakstelling(en)
Testen en inzicht verschaffen in de kwaliteit van project Sense. Hierbij gaat het om een keten- en intergratietest van de applicatie Dynamics AX. Door deze nieuwe applicatie moet het mogelijk zijn de huidige businessfuncties (van klant scoren tot offreren van een klant) in de applicatie te kunnen uitvoeren. Hierbij loopt de keten door diverse afdelingen met elk hun eigen activiteiten, beperkingen en verantwoordelijkheden. Het testen interfaces en de kwalificatie van EDSN berichtenverkeer was mijn belangrijkste taak en daarbij een impliciete vergelijking met voorgaand project Source.
Eneco EIS/TiQA Project eBase Migratie E&G
Periode:
Februari 2009 - mei 2009 (via Flexity)
Functie:(s)
Systeem Testengineer / Interim Testcoördinator
Taakstelling(en)
Testen en inzicht verschaffen in de kwaliteit van upgrade eBase (energie applicatie) en datamigratie. Hierbij gaat het om een systeemtest waarbij vergeleken moet worden of de functionaliteiten hetzelfde blijven en moet de performance gemeten worden en vergeleken worden met performance voor de datamigratie en applicatie upgrade. Door onjuist testobject heeft de systeemtest nog een keer moeten plaatsvinden, waarbij ik de rol als interim testcoördinator toegewezen heb gekregen. In deze rol heb ik bevindingen gelogd en uitgezet, planningen opgesteld, testverslagen uitgebracht en actief de implementatie ondersteund.
Coöperatie Wigo4it U.A./ Sociale Dienst Den Haag
Periode:
Oktober 2008 (via Flexity)
Functie:(s)
Testanalist
Taakstelling(en)
Het verrichten van research voor een offerte tot inrichting van het gehele Testproces met opbouw tot geautomatiseerde testen.
Vereniging Nederlandse Gemeenten / LYNC BV te Soesterberg
Periode:
Juni 2008- juli 2008 (via Flexity)
Functie:(s)
Testengineer
Taakstelling(en)
Mede belast met het opstellen en uitvoeren van zowel een Use Case Test als een Semantische Test van een door LYNC ontwikkelde webbased applicatie t.b.v. de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De VNG webapplicatie betreft zowel de informatieverstrekking van evenementen als de inschrijving op diverse evenementen zoals cursussen, opleidingen en seminars
Flexity BV te Voorburg
Periode:
April 2008 - Juni 2009
Functie:(s)
Testprofessional
Taakstelling(en)
In de rol van testanalist/-engineer belast met het mede opzetten en uitvoeren van testtrajecten ten behoeve van het juist in gebruik kunnen nemen van informatiesystemen door gebruikersorganisaties en/of IT afdelingen
Ohio University te Athens (USA), Business Course
Periode:
Februari 2008 - Maart 2008 (via Sogeti)
Functie:(s)
Young Professional
Taakstelling(en)
Sluit aan op het opleidingsprogramma van Young Professional voor beter begrip van Business
Sogeti Nederland BV te Vianen
Periode:
Februari 2008 - april 2008
Functie:(s)
Young Professional / Testengineer
Taakstelling(en)
Door middel van de basisopleiding inzicht krijgen in de ICT en het bedrijfsleven en de relatie daartussen. Ook alvast te oriënteren op een specialisme binnen het bedrijf
Eneco B2B te Capelle a/d IJsel
Periode:
Augustus 2007 - januari 2008 (via Stonehenge)
Functie:(s)
Testconsultant
Taakstelling(en)
In de rol van jr. testconsultant belast met het mede uitvoeren van meerdere testtrajecten ten behoeve van het juist in gebruik nemen van informatiesystemen door de gebruikersorganisatie met behulp van HP/Mercury testtools
De Hypotheker Associatie BV te Rotterdam
Periode:
Half mei 2007 - augustus 2007 (via Stonehenge)
Functie:(s)
Tester
Taakstelling(en)
Samen met vier senior testers een testproject uitvoeren door middel van Functioneel Acceptatie Testen (FAT). Daarnaast ook onsite de communicatie verzorgen tussen Nederlands Testteam en een offshore Testteam uit India. Ook ondersteuning van implementatie van HP Quality Center 9.0.

Stonehenge Consulting BV te 's-Gravenhage
Periode:
Januari 2007 - januari 2008
Functie:(s)
Junior Software tester
Taakstelling(en)
Het testen van Software, het monitoren van online Software en de Governance van de IT afdeling met behulp van de professionele Mercury/ HP tool suites

Wooning Keukens en Badkamers B.V. te Bergschenhoek
Periode:
Mei 2006 - november 2006
Functie:(s)
Accountmanager, Logistiek Planner en Helpdeskmedewerker
Organisatie
Wooning staat voor een compleet assortiment keukens, badkamers en tegels. Inmiddels uitgegroeid naar zes vestigingen, die beschikken over een nog veel groter en completer aanbod. Wat onveranderd is gebleven door de jaren heen, is de zekerheid, service en kwaliteit die Wooning biedt.
Taakstelling(en)
Adviseren van klanten, logistiek plannen, uitvoeren klantenservice
Ronald Bunnik Bromelia's te Pijnacker
Periode:
Mei 2004 - april 2006
Functie:(s)
Technical Engineer
Taakstelling(en)
Controle, beheer en bijstelling van computergestuurde productiemachines


Overzicht overige uitgevoerde werkzaamheden

Hagemeyer Nederland BV te Bergschenhoek
Periode:
Maart 2003 tot juli 2003
Functie:(s)
Logistiek medewerker
Taakstelling(en)
Mede verantwoordelijk voor het logistieke proces
Stichting Delta te Poortugaal
Periode:
September 2003 - februari 2004
Functie:(s)
Leerling Psychiatrisch Verpleegkundige (niveau 4)
Taakstelling(en)
Werk-, leer opleiding verpleegkunde met psychiatrie als specialisme
Schischule Serfaus te Serfaus (Oosterijk)
Periode:
2001 - 2004 (aantal maanden verdeeld over 4 jaar)
Functie:(s)
Ski-, en snowboard instructeur jeugd en privé les volwassenen
Taakstelling(en)
Ski- en snowboardles verzorgen voor kinderen tussen drie en acht jaar met keuze tot het geven van privé les aan volwassen in weekends

Van de Burg V.O.F. te Berkel en Rodenrijs
Periode:
Juni 2002 tot januari 2003
Functie:(s)
Team leader
Taakstelling(en)
Uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden en leiden van een team van 2 tot 10 medewerkers en het vervangen van de manager in zijn afwezigheid.

SnowWorld Zoetermeer te Zoetermeer
Periode:
September 2001 tot januari 2002
Functie:(s)
Medewerker Uitgifte (plaatsvervangend supervisor)/ Assistent Technische Dienst/ Inval skileraar
Taakstelling(en)
Uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden zowel op als buiten de baan
Van de Burg V.O.F. te Berkel en Rodenrijs
Periode:
Januari 1998 tot augustus 2001
Functie:(s)
Parttime medewerker
Taakstelling(en)
Uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden in een komkommer kwekerij
Jongeren Vereniging Rotonde te Berkel en Rodenrijs
Periode:
Medio 2005 tot medio 2007
Functie:(s)
Bestuurslid en planner
Taakstelling(en)
Als bestuurslid verantwoordelijk voor begeleiden van vrijwilligers achter de bar; als sleuteldiensthouder verantwoordelijk voor het gebouw


CV_Michael_van_Veen_Testprofessional_Short_NL_7jan2010 (2).doc Pagina 1 van 1


Flexity B.V.
KvK: Haaglanden
Handelsregister nr. 27262553
BEZOEKADRES:
AMERSFOORTSESTRAAT 124 A
3769 AN Soesterberg
Correspondentieadres:
Postbus 26
3769 ZG Soesterberg
Telefoon:
Telefax:
E-mail: 033 - 467 10 49
033 - 467 10 30
info@flexity.nl