No Title
cv: 4867 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



account manager
Maarheeze
per direct
vaste baan



LOOPBAAN:
2005 / 08-2006: Area Manager UK

Coördineren van transport DAF-chassis door heel Europa vanuit Engeland, lotplanning betreffende de bezettingsgraad van de transporteurs, capaciteitsaanvragen Ferries ed., klantencontact lopende en nieuwe zaken, personeelszaken betreffende werving en ontslag, veiligheidsaspecten in het kader van "Health and Safety".
Een baan, waarbij ik 5 dagen per week in Engeland werkzaam was als vestigingshoofd in Leyland en Basildon, en de verantwoording had over een 60-tal chauffeurs en 10 compound-medewerkers.

Zeker de laatste jaren bij ben ik voornamelijk bezig geweest met klantencontact en acquisitie, iets wat mij goed af ging, gezien de reacties die ik kreeg van onze klanten. Een eerlijke en open benadering wordt veelal op prijs gesteld.

1996-2005: Als direct gevolg vanuit een 6 maanden durende consultancy opdracht bij Brabant Pers in Best, ben ik gevraagd door het management van Brabant Pers om als kleurcoördinator in dienst te treden. Mijn consultancy opdracht behelsde het beeldmateriaal van de krant, om te zetten van zwart/wit naar full-colour. De weinige full-colours die destijds in de krant te vinden waren, werden extern bij Lithografische bedrijven vervaardigd. Door de grote hoeveelheid beeldmateriaal in de krant, was de wens geboren om de beeldvervaardiging zelf ter hand te nemen. Een van mijn eerst opdrachten was om de benodigde apparatuur aan te schaffen en het Repro personeel om te scholen cq. op te leiden als DTP'ers en elektronische beeldverwerkers. Toen de beeldverwerking voor 100% in eigen huis werd vervaardigd veranderde mijn functie van Kleurcoordinator naar Kwaliteitscoordinator. In deze functie was ik verantwoordelijk voor de kleurkwaliteit van de gehele krant, inclusief de drukkwaliteit. Als kwaliteitscoördinator werd ik met eigentijdse vraagstukken als Colormanagement, Grijsbalansdrukken ed geconfronteerd. Ik heb veel trainingen in Duitsland gevolgd om mijzelf eigen te maken met de geheimen van Colormanagement, wat uiteindelijk resulteerde in het diploma "Colormanagement Consultant", uitgegeven door het IFRA. Door de bewustwording naar kleurkwaliteit van het technische personeel van de drukkerij, maar zeer zeker ook van de diverse kranten-redacties binnen Wegener, zijn de Wegener-kranten als een van de eerste overgegaan op het automatisch verwerken van full-colours met de Agfa IntelliTune software, een traject waarbinnen ik jarenlang met Agfa heb samengewerkt om deze software voor de krant een succes te laten worden.
De laatste twee jaren bij Wegener heb ik naast kwaliteitscoördinator ook de functie van Account-manager ingevuld, hiervoor heb ik een aantal account-trainingen gevolgd bij Pieterman. Binnen deze functie werd ik voornamelijk ingezet als adviseur naar externe klanten, studio's en reclamebureaus.
Adviseur was ik ook in een aantal landelijke werkgroepen zoals OPOV, SAM-commissie, KWIK en GTSC, waarin alle Nederlandse Dagbladen vertegenwoordigd waren. In deze commissies werden landelijk beslissingen genomen over Grafische normen en afspraken en over de aanschaf van bepaalde hulpmiddelen zoals Digitale ColorProofing ed.
In 2005 was de drukkerij in Best dusdanig geautomatiseerd en de medewerkers zelfsturend, dat voor mij een stuk van de uitdaging wegviel.................. reden om naar een ander uitdaging uit te zien...

1991-1996: Aanstelling als Consultant bij de hard- en softwarepoot van Neroc, genaamd Impacon. Impacon verzorgde met een 6-tal instructeurs in eerste instantie traditionele Grafische opleidingen voor Neroc medewerkers en medewerkers van externe Grafische bedrijven. Door de opkomst van de AppleMacIntosh computers voor Grafisch gebruik is Impacon volledig overgegaan naar de verkoop van deze computers inclusief de verkoop en instructie van Grafische software als Quark Xpress, Adobe Photoshop en Illustrator. Als Consultant/Instructeur heb ik in onze vestiging in Utrecht honderden Grafici uit verschillende landen opgeleid tot DTP'ers. Op consultancy-basis ben ik veelvuldig bij verschillende bedrijven werkzaam geweest om een oplossing te genereren voor Grafische vraagstukken.

1989-1991: Neroc Eindhoven als hoofd Grafische beeldverwerking en electronische opmaak. Binnen de Neroc vestiging in Eindhoven was ik verantwoordelijk voor de aanschaf van het nieuwste Pagina-opmaaksysteem en de daarbij behorende opleidingen van het personeel. Het laatste half jaar van mijn verblijf in Eindhoven was ik aangesteld als Account-manager.

1974-1978 Grafische Staf en Kadercursus, diploma 1978 behaald. De Grafische Staf en Kadercursus behelst het complete Grafische vakgebied in technische zin, aangevuld met twee aparte modules, t.w. Kostprijsberekening en Calculeren, ook voor deze twee modules ben ik geslaagd.

1972-1989 Neroc Rotterdam: Na mijn diensttijd terug bij Neroc Rotterdam als leerling Scanoperator op de HELL DC300 high-end-scanner. De eerste 6 jaar in 3-ploegendienst. Begonnen op een analoog-scanner, later op een digitale High-end scanner voor het separeren van full-colours bestemd voor reiscatalogus, postorder-catalogus en verpakkingsindustrie. Separaties zowel voor offset, diepdruk , zeefdruk en krantendruk.
In 1984 volgde de introductie van de Grafische high-end opmaaksystemen. Bij Neroc werd dat de Scitex Imager. Totaal opgemaakte pagina's als gesepareerde films werden output. Vanaf 1987 kreeg ik de leiding over deze afdeling, waar door een 20-tal medewerkers werd gewerkt op 3 opmaaksystemen in drie ploegendienst.

1971-1972: Militaire dienstplicht Koninklijke Marine als radio-afstandplotter en boordfotograaf op een van de onderzeebootjagers met als thuisbasis de Nederlandse Antillen.

1969-1971: 2 jarige avondstudie aan de MTS voor Fotografie te den Haag

1967-1969 Avondstudie Mavo MTS voor Fotografie, 2 jarige MBO

1966-1971 start als leerling vlakdrukmonteur bij Neroc Rotterdam
Een vierjarige opleiding volgens het toenmalige geldende leerlingwezen, t.w. 4 dagen opleiding in het bedrijf en 1 dag per week Grafische School. Diploma Vlakdrukmonteur 1971 te Rotterdam.

1963 - 1966: Mulo Gouda
3 jaar Mulo dagschool, Mulo afgemaakt als avondschool.